Hallo, ik wil me even voorstellen, ik ben Marco van der Sluijs, 50 jaar en per 1 februari de nieuwe beheerder van Dorpshuis de Sprong in Ooij. Ik ben geboren in Utrecht en in mijn tiener jaren naar Nijmegen verhuisd. Sinds 12 jaar woon ik in Ooij met mijn vrouw en 2 kinderen (een dochter van 11 en een zoon van 7). We zijn vanaf het begin al actief geworden in ons dorp, zo heb ik jarenlang bij de Sint Commissie gezeten, ben ik nog steeds betrokken bij de Jeugd drie daagse en steken we graag onze handen uit de mouwen bij activiteiten op school. Mijn vrouw zit al 10 jaar bij Muziekvereniging Ooijse Toekomst en onze dochter is actief bij de Dansgarde (DV Dance United). Het horeca werk is me niet onbekend, ik heb 13 jaar op Jongeren Centrum Staddijk in Nijmegen gewerkt als, jongerenwerker, beheerder, programmeur en zelfs een aantal jaar als coördinator. Daarna heb ik van alles gedaan, van horeca tot schoonmaak tot verhuizer. De laatste 13 jaar heb ik gewerkt als Woonbegeleider bij het RIBW Nijmegen Rivierenland, met voormalig dak- en thuisloze jongeren. Nu ga ik de uitdaging aan in de Sprong. Ik wil me graag inzetten voor ons dorp, samenwerking zoeken met de huidige gebruikers/verenigingen en zoeken naar nieuwe mogelijkheden om het aanbod uit te breiden. Ik zie de Sprong als de huiskamer van ons dorp en wil dan ook dat we die uitstraling hebben en houden. Kortom ik heb er erg veel in in. Foto: Henk Baron