Informatiebijeenkomst Beweegpark Ooij, Woensdag 12 juli a.s.

Informatiebijeenkomst over het Beweegpark in Ooij.

Deze vindt plaats op: Woensdag 12 juli a.s. van 10.00-11.30 uur

Locatie: Dorpshuis de Sprong, Prins Bernhardstraat 3, Ooij

Tijdens de bijeenkomst legt een ervaren bewegingsconsulent uit wat Bewegen in beweegpark Ooij inhoudt, hoe het beweegaanbod is samengesteld, maar ook hoe u er zelf mee aan de slag kunt gaan door deel te nemen aan de Bijscholing Bewegen in een Beweegpark. De Gelderse Sport Federatie (GSF) organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met werkgroep Beweegpark Ooij.

Wat houdt bewegen in een beweegpark in?

Richt u zich met uw beweegactiviteiten op senioren? Bent u op zoek naar nieuwe activiteiten voor deze doelgroep? Dan is de scholing Bewegen in een Beweegpark voor senioren wat u zoekt.

Bewegen in een beweegpark betekent in de open lucht bewegen op en rondom Outdoor Fitness-toestellen. Het beweegpark in Ooij is daar een mooi voorbeeld van.

Praktijkervaring delen

De GSF is betrokken bij verschillende beweegvriendelijke locaties in Gelderland en vindt het belangrijk om deze praktijkervaring met u te delen. Door deze locaties worden (senioren) inwoners op een laagdrempelige wijze gestimuleerd om extra te gaan bewegen of in beweging te blijven in de buitenlucht. Daarnaast stimuleert de locatie ook de sociale ontmoeting door bijvoorbeeld na afloop wat met elkaar te drinken.

Bijscholing

De bijscholing Bewegen in Beweegpark Ooij is ontwikkeld door de GSF voor onder meer MBvO- en GALM-docenten, vrijwilligers en kader van sportverenigingen, fysiotherapeuten, activiteiten-
begeleidsters en vrijwilligers van woonzorgcentra.  Zij worden tijdens deze bijscholing kort op maat geschoold om verantwoord en structureel gebruik te kunnen maken van de Outdoor beweeg-
vriendelijke locatie. Na de informatiebijeenkomst wordt u de mogelijkheid geboden om in te schrijven voor deze bijscholing.

Aanmelden

U kunt zich vóór 6 juli a.s. aanmelden voor de informatiebijeenkomst. Wanneer u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met ondergetekende via 06 – 51 35 69 50 of per mail esther.heezen@geldersesportfederatie.nl

Met vriendelijke groet,

Esther Heezen

Bewegingsconsulent GSF

Werkgroep Beweegpark Ooij; bestaande uit: gemeente Berg en Dal, Forte Welzijn, Sportstimulering Berg en Dal, fysiotherapeute San Pernet, Stichting Speulplek, GGD Gelderland-zuid, wijkbewoners Joke Terra en Joep Arnts, Yalp en W&B Consultants.